De ce sunt fulgii de ovaz esentiali pentru organism?

Nimic nu spune mai bine “buna dimineata” decat un bol de fulgi de ovaz cu lapte cald.

Fulgii de ovaz sunt o sursa foarte buna de vitamine si minerale care confera organismului energie si pofta de viata. Tiamina contribuie la functionarea normala a sistemului nervos si imbunatateste tonusul muscular. Manganul, un mineral important in nutritie, care are rolul de a mentine sanatatea sistemului osos, inlatura senzatia de oboseala si ajuta la fixarea calciului si fierului in organism.

Datorita seleniului continutshutterstock_271715552, fulgii de ovaz contribuie la functionarea normala a glandei tiroide si protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ.

Fulgii de ovaz sunt o sursa foarte bogata de fibre solubile  care mentin concentratiile normale ale colesterolului din sange si previn aparitia bolilor cardiovasculare. Se digera mai greu ceea ce ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange si reduc riscul de a face diabet. Continutul bogat de fibre fac din fulgii de ovaz un aliat de incredere in lupta cu kilogramele in plus sau daca doriti sa va mentineti greutatea corporala.

Iata cateva idei simple si delicioase de a consuma fulgii de ovaz:

  • Preparati-va un musli delicios care contine fulgi de ovaz, fructe uscate, nuci si mar ras. Lasati amestecul peste noapte in lapte si dimineata consumati-l cu fructe proaspete sau iaurt.
  • O idee foarte buna de a consuma fulgi de ovaz este sa-i includeti in paine preparata in casa sau in alte produse de panificatie.
  • Adaugati fulgi de ovaz in piureuri. Veti fi uimiti de aroma pe care o ofera mancarurilor.
  • Terciul de ovaz este o gustare plina de vitamine si nutrienti. Intr-un recipient fierbeti laptele cu fulgii de ovaz si putina sare, timp de 2-3 minute. Dupa ce se raceste puneti compozitia in blender si amestecati impreuna cu miere si fructele preferate.