Includeti taratele de grau in painea de casa!

Painea esshutterstock_280819562te un factor important al unui stil de viata sanatos pentru faptul ca are un nivel scazut de grasimi si este o sursa bogata de fibre. Desigur, vorbim de paine pregatita acasa, cu produse 100% naturale, care furnizeaza o serie de vitamine, minerale si proteine necesare unei alimentatii echilibrate.

Taratele de grau au nivel scazut de colesterol si sodiu, contribuind la mentinerea tensiunii arteriale normale. Prin continutul bogat de fibre accelereaza tranzitul intestinal si induc senzatia de satietate, fiind un aliment de baza in dietele de slabit.

Complexul de vitamine B( vitamina B1, B2, B3, B6) contribuie la functionarea normala a inimii si a sistemului nervos, la reducerea oboselii si a extenuarii si la reglarea activitatii hormonale.

Acidul folic din taratele de grau are un rol important in formarea globulelor rosii  si previne aparitia anemiei.

Sursa foarte bogata de minerale, taratele de grau aduc multe beneficii organismului uman. Manganul ajuta la inlaturarea senzatiei de oboseala si mentine sanatatea sistemului osos, in timp ce seleniul are rol de protectie impotriva radicalilor liberi, regleaza functiile glandei tiroide si intareste sistemul imunitar.

Magneziul contribuie la sinteza normala a proteinelor, combate stresul zilnic si imbunatateste randamentul intelectual. Fosforul mentine sanatatea oaselor si a dintilor si asigura energia si vigoarea organismului.

Fierul transporta oxigenul catre tesuturi, asigura functionarea normala a sistemului imunitar si reduce oboseala si extenuarea.

Bucurati-va de proprietatile taratelor de grau integrandu-le in painea pe care o preparati in casa pentru o digestie usoara si un organism energic si rezistent.