Prajitura cu mere si mango!
Ingrediente:
Ingrediente blat:
-30 grame tarate de grau
-75 gr fulgi de ovaz
-150 gr faina
-60 gr zahar
-8 linguri de ulei
-8-10 linguri apa
-1 lingurita praf de copt
-1 lingurita seminte de in
-1/2 lingurita scortisoara Umplutura:
-1 kg mere
-1 mango
-1 zahar vanilat bourboun
-zeama de la o lamaie
Intr-un castron punem faina, fulgii de ovaz, taratele de grau, zaharul, praful de copt, scorisoara si semintele de in, apoi adaugam uleiul. Apa o punem treptat cate o lingura, pana cand aluatul se leaga.
Se inveleste cu o folie si-l dam la frigider pana cand pregatim merele.
Merele si mango le curatam de coaja, le taiem feliute si le stropim cu zeama de lamaie.
Intr-o tigaie care nu lipeste, calim merele cu zaharul bourboun pana cand se inmoaie putin.
Intr o tava cu peretii detasabili intindem aluatul si l ridicam cat sa acoperim si jumatate din peretii tavii.
Decoram cu feliutele de mar si mango dupa gustul si imaginatia fiecaruia.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 30-35 minute.
Mod de servire:
Prajitura cu mere si mango poate fi servita atat calda cat si rece.