Magazin
Fulgi de ovaz Bio 500G
Ingrediente: Fulgi de ovaz BIO din bob intreg. Pe langa calitatile fulgilor de ovaz integrali, acest produs provine din agricultura Ecologica. Am creat o gama de cereale ecologice (BIO) pentru micul dejun care nu contin ingrediente modificate genetic, netratate chimic cu pesticide, erbicide sau ingrasaminte chimice si fara adaos de coloranti artificiali sau arome .
Ingrediente: Fulgi de ovaz BIO din bob intreg. Pe langa calitatile fulgilor de ovaz integrali, acest produs provine din agricultura Ecologica. Am creat o gama de cereale ecologice (BIO) pentru micul dejun care nu contin ingrediente modificate genetic, netratate chimic cu pesticide, erbicide sau ingrasaminte chimice si fara adaos de coloranti artificiali sau arome .
Descriere Produs
Denumire produs: Fulgi de Ovăz 250G
Ingrediente: fulgi de ovăz
Istoric: Ovăzul este o plantă cultivată în mod special pentru grăunțele ei, care își găsesc utilizări în alimentație și foarte răspândită și populară datorită sursei bogate de carbohidrați cu absorbție lentă. În Germania fulgii de ovăz sunt foarte populari și folosiți în tot felul de diete, inclusiv cure de slăbire sau menținere a greutății, ovăzul fiind folosit și ca plantă furajeră. În Romănia, în anii 80, ovăzul era ingredientul principal al surogatului de cafea nechezol.
Proprietăţi: Fulgii de ovăz sunt bogați în fibre insolubile, cât și fibre solubile, extrem de benefice sănătății. O sursă excelentă de nutrienți, fulgiide ovăz au în compoziția lor vitamina E, cât și vitamine esențiale din complexul B. Printre mineralele extrem de benefice din ovăz se numără magneziu, fier, cupru, calciu și zinc. De asemenea, ovăzul este o sursă excelentă de proteine.
Beneficii: Fulgii de ovăz asigură o bună funcționare a sistemului digestiv, iar fibrele sale solubile pot reduce colesterolul rău (LDL), fără să-l afecteze pe cel bun (HDL).
Reţete: Biscuiții cu fulgi de ovăz de Pirifan și afine pot fi integrați în orice dietă, reprezentând o sursă excelentă de fibre și nutrienți esențiali. Se țin la înmuiat în lapte 250g fulgi de ovăz, în timp de se freacă 80g unt cu zahăr. Se adaugă fulgii înmuiați peste pasta formată, alături de2 ouă, 140g făină, 3 linguri miere, 1 plic praf de copt, sare, scorțișoară,esență de vanilie, și 100g afine. Se coc până devin rumeni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Valori nutriţionale medii/100g:
Valoare energetică: 389kcal
Proteine: 16.9g
Glucide: 66.3g
Lipide: 6.9g
Fibre: 10.6g