Magazin
Descriere Produs
Denumire produs: Făină de orez 500G
Ingrediente: Făină de orez
Istoric: Orezul se cultiva în China încă de acum 7000 de ani, fiind originar din sudul și din estul Chinei, precum și dintr-o peșteră din nordul Thailandei. Acesta face parte din tradiția antică chineză și stă la baza întregii bucătării orientale. Orezul era cultivat împreună cu alte cereale de către arabi, sirieni și etiopieni, în timp ce, în diverse zone europene, în Evul Mediu era privit ca un aliment exotic, fiind folosit atât ca ingredient, cât și ca medicament pentru tratarea diverselor boli. După îndelungi studii și analize asupra orezului, acesta a început să fie cultivat și răspândit în Europa abia în secolul al XIV-lea.
Proprietăţi: Semințele de orez din care este alcătuită făina de orez Pirifan au numeroase vitamine și minerale, dintre care vom menționa: A, B1, B2, B6, E, fier, sulf, fosfor, calciu, magneziu, potasiu, iod, clor, fluor, zinc. De asemenea, amidonul este o componentă importantă și bogată a făinei de orez. Bogat în substanțe care ajută la menținerea unui corp puternic și încărcat de energie, orezul are în compoziție și materii grase, hidrați de carbon și materii azotate.
Beneficii: Făina de orez de la Pirifan este produsul ideal pentru orice cură de slăbire sau menținere a greutății, fiind în același timp foarte hrănitor, indiferent de rețeta în care este integrat. De asemenea, făina de orez, prin compoziția sa bogată în magneziu și vitamina B, ajută la menținerea unei stări de spirit lipsite de stres, fiind astfel recomandată persoanelor cu un program încărcat și stresant. Multe produse cosmetice au la bază orezul, datorită amidonului conținut de către acesta, vitamina E și acizii grași benefici pentru ten și celulele pielii.
Reţete: Dintre multitudinea de rețete care au la bază făina de orez (mai multe tipuri de brioșe, clătite, checuri, chifle, cheescake, etc.), ne vom opri asupra biscuiților din făină de orez. Primul pas în prepararea lor îl reprezintă amestecarea făinei de orez cu apă, zer și sare. Produsul rezultat este lăsat peste noapte, pentru ca a doua zi să adăugăm praf de copt, fulgi de cocos și unt. Se pun mici grămăjoare pe mai multe foi de pergament care se încălzesc la cuptor, rezultatul fiind un desert delicios, dar și foarte sănătos și benefic pentru organism.
Valori nutritionale medii/100g:
Valoare energetică 367 kcal
Proteine 8.3 gr
Carbohidrați 75.7 gr
Grăsimi 2.8 gr
Fii primul care scrie un comentariu “FAINA DE OREZ 500G”
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Opinii
Nu există încă recenzii.