Magazin
BOABE DE HRISCA 250G
Caracteristicile specifice ale proteinelor din hrisca și raportul unic de aminoacizi din compozitie, face hrisca un aliment de neegalat in reducerea nivelului de colesterol Este o cereala Yang folosita in dieta Osawa.
Caracteristicile specifice ale proteinelor din hrisca și raportul unic de aminoacizi din compozitie, face hrisca un aliment de neegalat in reducerea nivelului de colesterol Este o cereala Yang folosita in dieta Osawa.
Descriere Produs
Denumire produs: Boabe de hrișcă 250G
Ingrediente: boabe de hrișcă
Istoric: Primele semne ale cultivării boabelor de hrișcă datează din anul 6000 î.Hr., când au fost cultivate pentru prima oara în China. În Europa hrișca a ajuns în jurul anului 2.600 î.Hr. Denumirea științifică pentru hrișcă este Fagopyrum esculentum, și este înrudită cu rubarba și pinul. Aceasta, cu toate că seamănă cu o cereală, este încadrată în categoria pseudocerealelor. În România, hrișca este consumată în măsură mare în partea de nord a țării, în timp ce în Rusia, Franța și Polonia este un aliment tradițional, consumat la scară largă.
Proprietăţi: Boabele de Hrișcă au în compoziția sa 8 aminoacizi esențiali, inclusiv lizină. De asemenea, Hrișca este o sursă excelentă de mangan, cupru și magnezi, și are un conținut caloric slab, fiind astfel recomandată în orice cură de slăbire sau de menținere a greutății. Printre vitaminele din compoziția boabelor de hrișcă enumerăm vitamina A, complexul de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12), vitamina C, vitamina D (D2, D3), vitamina E și vitamina K.
Beneficii: Boabele de hrișcă sunt nu numai hrănitoare și sănătoase, ci și gustoase, datorită aromei lor ușor dulcegi. Datorită lipsei de gluten, boabele de hrișcă pot fi consumate de către cei cu boala celiacă, cât și de cei cu intoleranță la gluten. Boabele de hrișcă au un rol important în combaterea diabetului sau, datorită secreției dopaminei, în combaterea depresiei. Datorită compoziției sale bogate în vitamine și minerale, cât și conținutului crescut de fibre, boabele de hrișcă pot fi integrate în numeroase rețete și meniuri, care pot avea rol de medicament împotriva multor boli, afecțiuni cardio-vasculare, atreoscleroza sau hipertensiune arterială.Este unul din alimentele acceptate in regimul Oshawa.
Reţete: Indiferent de rețeta în care sunt integrate, valoarea alimentară, dar și terapeutică a boabelor de hrișcă sunt indiscutabile. Ghiveciul de legume cu hrișcă este popular datorită valorilor sale nutriţionale crescute. Se înmoaie hrișca cu atenție de maimulte ori, după care se adaugă 2 morcovi și o țelină tăiate cuburi și înăbușite în prealabil în ulei. Se adaugă apoi 4 ardei kapia tăiați fideluță, 500g fasole tăiată și se acoperă pentru a se înăbuși în sucul propriu. Spre final se adaugă 2 roșii tăiate și 2 dovlece, și bucăți dintr-o vânătă. Se ia de pe foc și se adaugă verdeață tocată mărunt. Poftă bună!
Valori nutriţionale medii/100g:
Valoare energetică 1445 kj /343 kcal
Proteine 13.3 gr
Glucide 71.5 gr
Lipide 2.7 gr
Fibre 10 gr
Fii primul care scrie un comentariu “BOABE DE HRISCA 250G”
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Opinii
Nu există încă recenzii.