Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata!
Ingrediente:
-1 pachet de unt (din care retii o lingura)
– 2 cani de zahar brun
– 2 oua
– 3 cani de fulgi de ovaz
– 2 cani si jumatate de faina
– 420 gr lapte dulce condensat , 300 gr fulgi de ciocolata
– o ciocolata
-o lingurita bicarbonat de sodiu
– 3-4 lingurite esenta de vanilie
– o lingurita de sare
Untul il topesti la bain-marie, apoi il bati cu zaharul pana seamana cu o crema usoara. Adaugi, ouale, esenta de vanilie. Amesteci faina, fulgii de ovaz, bicarbonatul, sarea si adaugi totul peste restul de compozitie.
Aluatul este unul lipicios, e bine sa te misti repejor cu el. Odata omogenizat, il imparti in doua. Pui hartie de copt in tava si jumatate de aluat incepi sa il presezi bine.
Cat despre crema, intr-un ibric mai incapator sau o oala mai mica, combini fulgii de ciocolata, ciocolata Schogetten, laptele condensat, lingura de unt. Lasi la foc mic si amesteci pana se topeste ciocolata. Torni compozitia peste foaia de aluat din tava apoi, ajutandu-te de hartia de copt, rastorni deasupra cea de-a doua foaie de aluat.
Se coace in cuptorul preincalzit la 175 de grade, pentru 25 de min. O lasi sa se raceasca inainte de a o taia. O scoti din tava, o pui pe un tocator incapator si tai patrate cu ajutorul unui cutit foarte ascutit (pentru a nu sfarama marginile crocante). O prajitura concentrata, dulce, putin lipicioasa si plina cu fulgi de ovaz. Pofta buna!