Fulgii de ovaz- Inamicul colesterolului!

                                

     Colesterolulshutterstock_225924961 este un compus organic care se gaseste in celulele      organismului si indeplineste un rol important in sanatatea noastra deoarece ajuta la formarea membranelor celulare si devine indispensabil lipidelor cand sunt transformate de ficat in acid biliar. Totalul de colesterol din sange se compune din colesterol LDL( colesterol “rau”) si HDL( colesterol “bun”). Acesta din urma are rolul de a impiedica colesterolul “rau” sa se depuna pe peretii arterelor si de a ne proteja de un infarct.

Pe langa faptul ca este recomandat sa faceti cel putin 30 de minute miscare in fiecare zi pentru a scadea colesterolul, o alimentatie sanatoasa bogata in fibre si saraca in grasimi ajuta de asemenea foarte mult.

Fulgii de ovaz sunt o sursa excelenta de fibre solubile beta-glucan care mentin concentratiile normale ale colesterolului din sange. Fiind fibre solubile acestea incetinesc tranzitia alimentelor in intestine si  organismul nu absoarbe zaharul atat de repede, insemnand ca pot reduce riscul aparitiei diabetului. Deoarece sunt greu de digerat, fibrele beta-glucan trec prin tractul digestiv si  contribuie la scaderea valorilor colesterolului.

Aceste beneficii sunt realizate cu un aport zilnic de 3g-beta-glucan pe zi.

Includeti in alimentatia dumneavostra fulgii de ovaz pentru a profita din plin de beneficiile pe care le ofera. Ei pot fi consumati ca atare sau impreuna cu lactate sau fructe.