Fulgii de porumb,beneficii pentru copii!

Alimentatia copiiloshutterstock_262711703r are un rol determinant in ceea ce priveste starea de sanatate, reflectata prin cresterea si dezvoltarea armonioasa. Un mic dejun echilibrat, care contine o portie de fulgi de porumb cu lapte, ii va asigura copilului energie si buna dispozitie in prima parte a zilei.

Zaharurile sunt pricipala sursa de energie pentru organism. Consumat in exces, zaharul nu aduce beneficii, ci din contra poate fi daunator organismului provocand aparitia cariilor, a diabetului si a mai multor probleme.

De aceea va recomandam sa le pregatiti copiilor micul dejun sau gustarile dintre mese cu fulgi de porumb fara zahar, impreuna cu fructe sau iaurt, acestea continand zaharul natural necesar organismului.

Fulgii de porumb sunt o sursa foarte bogata de fier, mineral necesar in cresterea si dezvoltarea copiilor. Fierul este responsabil cu tranportul oxigenului in corp, reduce oboseala si extenuarea si asigura functionarea normala a sistemului imunitar.

De asemenea au un continut scazut de grasimi si colesterol, dar contin vitamina D, importanta pentru absorbtia calciului si fosforului in organism si pentru mentinerea sanatatii sistemului osos si a dintilor.

Complexul de vitamine B contribuie la functionarea normala a  sistemului nervos si a inimii, iar acidul folic din fulgii de porumb ajuta la formarea celulelor noi si previne bolile cardiovasculare.

Un bol de fulgi de porumb cu lapte asigura cantitatea de proteine necesara organismului, contribuind la cresterea masei musculare si a sanatatii oaselor.

In mod cert nu puteti elimina zaharul din alimentatia copiilor, dar puteti tine sub control cantitatea pe care acestia o asimileaza zilnic optand pentru un desert cu fulgi de porumb fara zahar, delicios si sanatos in acelasi timp.