Baie cu apa de tarate din grau!

Daca nu ati incercat nicshutterstock_280142585iodata o baie cu apa de tarate ati pierdut o experienta foarte relaxanta si linistitoare.

Datorita continutului de minerale( magneziu, mangan, fosfor) si complexul de vitamina B, taratele de grau au numeroase beneficii pentru corp.

Apa de tarate curata pielea in profunzime, ii reda stralucirea si vitalitatea.

Mod de preparare:

Un saculet de bumbac se umple cu 1 kg de tarate de grau, se leaga bine la gura si se pune intr-un vas mai mare peste care se adauga apa clocotita si se acopera cu un capac. Se lasa asa timp de 10-12 ore. Umpleti cada cu apa calda sa va ajunga pana la talie si adaugati lichidul din vas si stoarceti saculetul cu tarate pana cand apa va capata o culoare laptoasa. Pentru o piele mai fina si mai neteda adaugati 5 lingurite de miere si 30 ml de lapte. Baia nu trebuie sa dureze mai mult de 20 de minute si, pentru a intensifica beneficiile acesteia, dupa ce iesiti din baie acoperiti-va cu o patura timp de aproximativ o ora.

Puteti adauga cateva picaturi din uleiul esential favorit pentru a completa efectul calmant al baii de tarate. Se recomanda uleiul de lavanda, bine-cunoscut pentru beneficiile sale anti-inflamatorii, detoxifiante si analgezice.