Fulgii de ovaz fin,beneficii pentru sanatate!
Ovazul este o planta cultivata in mod special pentru grauntele ei, care isi gasesc utilizari in alimentatie si foarte raspandita si populara datorita sursei bogate de carbohidrati cu absorbție lenta.
Organismul are nevoie zilnic de nutrienti pentru buna functionare, de aceea includerea fulgilor de ovaz in alimentatie ii ofera acestuia o multime de beneficii.
Fulgii de ovaz fin contin fibre beta-glucan ajuta la reducerea colesterolului si a glicemiei, reducand riscul bolilor cardiovasculare. Consumul de beta-glucani din ovaz la o masa contribuie la o diminuare a cresterii nivelului de glucoza in sange dupa masa respectiva.
Tiamina sau vitamina B1 este esentiala in transformarea carbohidratilor din alimente in energie, contribuie la functionarea normala a sistemului nervos si imbunatateste tonusul muscular.
Fulgii de ovaz fin sunt o sursa foarte bogata de mangan, un mineral important in nutritie, care are rolul de a mentine sanatatea sistemului osos, inlatura senzatia de oboseala si ajuta la fixarea calciului si fierului in organism. Fosforul mentine sanatatea oaselor si a dintilor, iar magneziul contribuie la mentinerea sanatatii psihice si la reducerea oboselii si a extenuarii.
Datorita continutului de seleniu, fulgii de ovaz contribuie la functionarea normala a glandei tiroide, protejeaza ficatul si ajuta la intarirea sistemului imunitar, mentine unghiile si parul sanatoase si protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ.
Alegeti fulgii de ovaz fin pentru un mic dejun satios, care ofera energie si pofta de viata!