Tarate de ovaz- Beneficii!
Taratele de ovaz sunt o sursa importanta de substante nutritive, bogate in fibre si proteine reprezentand unul dintre cele mai complexe alimente.
Istoric: denumirea de ovaz isi are originile in cuvantul sanscrit “Avana” care inseamna “bucurie”. Calitatile nutritionale au fost recunoscute la scara larga in anii ’70 cand au fost gasite multiple utilizari pe tot globul.
Beneficii:Acest aliment este o sursa buna de proteine si fier precum si o sursa foarte buna de fibre alimentare, tiamina, magneziu,fosfor si seleniu.
Taratele de ovaz contin fibre Beta-glucan, fibre ale caror beneficii pentru sanatate au fost dovedite. Fibrele Beta-glucan contribuie la reducerea riscurilor de boli cardiovasculare deoarece ajuta la reducerea colesterolului si a glicemiei.Consumul de beta-glucani din ovăz sau orz la o masă, contribuie la o diminuare a creșterii nivelului de glucoză în sânge după masa respectivă.Aceste beneficii sunt realizate cu un aport zilnic de 3g-beta-glucan pe zi.Alte beneficii ale consumului de tarate sunt imbunatatirea functiei intestinale si controlul satietatii care ajuta la pierderea in greutate.Taratele de ovăz fin macinate, pot fi utilizate ca un protector de piele, putand proteja si ameliora temporar iritatiile minore ale pielii și mâncărimile cauzate de: eruptii cutanate,eczeme, muscaturi de insecte,varicela și zona zoster,arsuri solare.
Utilizare uz extern: pot fi adăugate în apa de baie calda,For external use only.intr-o concentrație minimă de 0,007% atunci când sunt utilizate singure sau intr-o concentrație minimă de 0,003%, atunci când sunt combinate cu alte uleiuri.
Mod de consum: Se pot consuma ca atare cu lapte sau iaurt, adaugate in produse de panificatie,in salate pentru a le imbunatati beneficiile nuritionale.
Reţeta: Briosa cu tarate de ovaz. Ingrediente:1,5 cesti de tarate de ovaz, 0,5 ceasca de stafide, 1 lingurita de miere, 1,25 cesti lapte, 2 lingurite de suc de mere, 0.25 ceasca de nuci, 1 lingurita de praf de copt si doua oua. Se unge forma cu ulei, se combina ingredientele uscate peste care se adauga laptele, ouale si sucul de mere, se amesteca si se toarna in forma.Se lasa la cuptor timp de 15 minute.
Aceasta reteta este pentru 18 briose.
Datorita pasiunii pentru sănătate si a responsabilitatii de a furniza produse naturale echilibrate nuritional pentru consumatori, Pirifan “Inima Naturii ” este prezent astazi in majoritatea lanturilor mari de magazine,promovand un stil de viata sanatos si armonios.
Avertismente: Acest produs nu este destinat pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală.For use as a dietary supplement only.This product is not intended to replace a varied and balanced nutrition. Acest produs nu este destinat să înlocuiască o alimentație variată și echilibrată.Keep out of reach of children.