Recoltarea mierii in viata unui apicultor
In viata unui apicultor, recoltarea mierii este cel mai important moment al anului. Tehnica folosita si respectarea cu sfintenie a fiecarui pas, precum si perspicacitatea apicultorului, influenteaza cantitatea si calitatea mierii colectate din faguri. Produsul obtinut este un adevarat elixir al sanatatii, avand numeroase proprietati nutritive unice.
Desi poate nu este evident la prima vedere, munca unui apicultor nu inceteaza niciodata, indiferent de perioada anului. Pentru o miere naturala si calitativa, stupii trebuie sa fie curatati in fiecare zi, albinele trebuie sa fie pazite (in special matca), populatia de trantori trebuie sa fie tinuta sub control, ramele defecte trebuie sa fie inlocuite prompt. In sezonul de recoltare, prezenta la stupi este obligatorie. Chiar si pe timp de iarna, albinele au nevoie sa fie verificate, iar hrana trebuie sa fie suplimentata la nevoie.
Etapa recoltarii mierii
Apicultorul trebuie sa astepte maturarea mierii, intrucat alegerea momentului de recoltare este cruciala pentru reusita demersului. Extragerea inainte de vreme conduce la obtinerea de miere imatura, care fermenteaza.
Mierea ajunge la maturitate cand atinge o concentratie de 78% in zaharuri, iar albinele secreta ceara si o acopera cu un capac. In acest punct, al capacirii fagurilor, apicultorul poate sa inceapa recoltarea.
Operatiunea trebuie sa inceapa cat mai devreme dimineata, in zorii zilei. Dupa linistirea albinelor, se scot ramele din stup si se efectueaza descapacirea fagurilor. Urmeaza introducerea ramelor in separatorul centrifugal, unde se invartesc intr-un ritm lent, pentru ca mierea sa poata fi stoarsa si scoasa prin valva separatorului. La final, mierea este filtrata, iar ramele sunt inapoiate in stup.
Prin respectarea acestor indicatii, apicultorul se asigura ca recolteaza o miere suficient de maturata, care corespunde calitativ la cel mai inalt nivel.
Miere de origine romaneasca de cea mai buna calitate
Magazinul online pirifan.ro iti pune la dispozitie miere romaneasca de cea mai buna calitate, recoltata astfel incat sa corespunda celor mai inalte standarde calitative.
Incearca mierea poliflora 100% naturala de la Pirifan, o sursa bogata a complexului de vitamine B, vitamina C si K, acizi organici, fier, calciu, potasiu, fosfor si glucoza. In afara de faptul ca te poti bucura de gustul sau imbietor, previi cu succes afectiunile cardiace, tulburarile sistemului nervos, bolile renale, indigestia, anemia si oboseala cronica. O poti consuma ca atare sau ca indulcitor natural care nu iti pune in pericol sanatatea.
Mierea de tei de la Pirifan este un remediu excelent pentru infectii ale tractului respirator si stari nervoase. O poti folosi in cadrul tratamentului pentru boli renale, dar si pentru a preveni efectele negative ale stresului. Daca suferi de insomnii, mierea naturala de tei te ajuta sa te bucuri de un somn odihnitor.
Tot pe pirifan.ro gasesti si miere de salcam romaneasca, recomandata in special in tratarea tusei, asteniei si a nevrozelor, precum si in ulcer sau gastrita hiperacida.