Taratele de grau,bogate in aminoacizi!

Tarshutterstock_261037541atele de grau sunt o sursa importanta de fibre si o componenta esentiala a unui stil de viata sanatos. Datorita continutului ridicat de fibre vegetale, taratele de grau induc rapid senzatia de satietate, fiind un aliat de nadejde celor care doresc sa scape de kilogramele in plus.

Acestea contine minerale precum magneziu, fosfor, mangan si seleniu care protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ, contribuie la reducerea oboselii si la functionarea normala a glandei tiroide.

Aminoacizii joaca un rol important in organismul uman, imbunatatesc circulatia, contribuie la furnizarea energiei, sustin si vindeca tesuturile si produc enzimele care faciliteaza digestia.

Leucina, aminoacid ce se regaseste in taratele de grau, este responsabila de reglarea nivelului glucozei in sange, de mentinerea sanatatii tesuturilor si si ajuta la vindecarea ranilor.

Arginina asigura functionarea corecta a glandei hipofize, tonifica tesutul muscular si creste tonusul general. Acidul glutamic are ca rol principal furnizarea energiei catre creier si protejeaza organismul impotriva stresului, anxietatii si insomniei.

Pentru a beneficia din plin de toate aceste beneficii va propunem sa incercati apa de tarate de grau, utila pentru anemii, laringita si o digestie rapida si usoara. Intr-un litru de apa puneti 3-4 lingurite de tarate si lasati-le pana a doua zi. Strecurati apa si consumati-o ori de cate ori va este sete. Pentru gust mai placut puteti adauga putina lamaie sau o lingurita de miere.

In cazul durerilor abdominale sau reumatice incalziti tarate intr-un saculet de panza si aplicati pe zona cu probleme.